Blancheporte x Marilyn Feltz: een speciale editie designed in Hauts-de-France

  • Louise, Mode redactie
  • 20 februari 2024 Louise, Mode redactie
Logo Marilyn Feltz
Fleur

Blancheporte x Marilyn Feltz
Een collab boordevol kleur

Voor dit nieuwe seizoen doen we een beroep op de dynamische ontwerpster Marilyn Feltz voor een collectie van 5 items met een unieke en uitgesproken stijl.

Een exclusieve capsulecollectie, even kleurrijk en bruisend als de styliste zelf, die voor haar mooie herinneringen oproept en pronkt met exclusieve Blancheporte ontwerpen die indruk maken!

Ontdek het verhaal achter deze items en de weg die Marilyn heeft afgelegd!

Star

Lange jurk Oracle :

Deze comfortabele, gedurfde en psychedelische « Oracle » jurk gaat voor een slank silhouet met mooie fantasiedetails die zorgen voor een comfy touch!

Bekijk de Oracle jurk
Background

Jurk Kreuzberg :

Een kort wikkelmodel met mooie print. Voorzien van prachtige, heerlijk comfortabele details. Een model dat uw troeven in de verf zet!

Bekijk de Kreuzberg jurk
Background

Broek en kimono
Roubaix Nostalgie :

Deze set is voorzien van een schitterende print geïnspireerd op de cementtegels uit haar woning in Roubaix! De broek heeft een wijd en ultracomfortabel model voor een perfect silhouet met benadrukte taille! De kimono heeft een elegant, licht en soepel vallend model met een aspect van zijde. Naar eigen smaak te dragen als total look of apart!

Bekijk de Roubaix Nostalgie kimono Bekijk de Roubaix Nostalgie broek
Background Background

Sjaal Magic Marilyn :

De sjaal, ontworpen en bedrukt in het Atelier Agile in Roubaix, geeft uw outfits flink wat karakter! Een dromerig, psychedelisch zelfportret omringd door magische symbolen!

Bekijk de Magic Marilyn sjaal
Background

Interview met Marilyn Feltz

Ligne
Star

Wie is de geweldige Marilyn Feltz?

Marilyn Feltz is een gepassioneerd ontwerpster en styliste. Ze begon haar carrière in Parijs, om zich vervolgens met haar man en medeontwerper Alexis te settelen in Roubaix, in de regio Hauts-de-France, de bakermat van de mode.

“Samen hebben we een passie ontwikkeld voor een romantische en flamboyante stijl!”

Hun label Marilyn Feltz is 8 jaar geleden opgericht. Het ontwikkelt kledinglijnen gemaakt van onverkochte voorraden of stofresten uit de haute couture in een zeer beperkte oplage.

Hoe kwam je op het idee om te werken met stoffen van haute-couturehuizen?

Het is altijd de bedoeling geweest om hoogstaande prêt-à-porter aan te bieden. Dankzij het succes van mijn eerste capsulecollectie zijn we vrij snel bekend geworden. Zo werden we benaderd door modeagenten om ons mooie rollen stof aan te bieden die aanvankelijk waren bedoeld als prototypes voor haute-couturehuizen.

Op die manier zijn we er dus in geslaagd om high-end collecties uit te brengen, gemaakt in Frankrijk, maar tegen gewone confectieprijzen…

Wat betekent je barock’n’roll stijl voor jou?

Ik leef heel erg in het nu! Ik noem mezelf een sterke vrouw en zie kleding als mooie harnassen om een vrouw door haar dag te loodsen: of het nu is om te gaan werken, voor een etentje of om zich te amuseren.

Ik wil dat de vrouw die onze kleding draagt zich van haar mooiste kant kan laten zien! Je moet lef tonen en jezelf zijn, ongeacht je leeftijd of maten!

Vertel eens iets over de samenwerking met Blancheporte… Hoe is de cocreatie ontstaan? Hoe is ze verlopen op creatief vlak met de teams?

We hebben de kans gekregen om met Salvatore Spatafora (directeur marketing bij Blancheporte) van ideeën te wisselen over onze visie op de hedendaagse prêt-à-porter. Over sommige punten waren we het helemaal eens: de voordelen van postorderverkoop en het belang van klantenbinding door kwaliteit

Van daaruit is het idee ontstaan om samen te werken en een gezamenlijke stijl te zoeken die onze twee werelden samenbrengt! De ontmoeting met het creatieve team was voor Alexis en mij echt een plezier en een enorme ontdekking. Het opende heel wat mogelijkheden!

Was de samenwerking met Blancheporte voor jou een uitdaging?

We zijn erin geslaagd om een capsulecollectie te ontwerpen waarin zowel Blancheporte als Marilyn Feltz zich volledig kunnen vinden, en daar zijn we het meest trots op! De uitdaging was om de trends en details die de Blancheporte klanten belangrijk vinden te verwerken in mijn ontwerpen en samen te brengen met mijn stijl!

Mijn idee was om stukken aan te bieden die konden worden aangepast en gedragen in heel wat verschillende maten, namelijk van 34 tot 54. Ook moest ik met 5 items vrouwen van alle leeftijden en vormen kunnen aanspreken!

Wat vind je van de capsulecollectie die jullie samen hebben ontworpen? Past ze bij jou?

Ja! Deze capsulecollectie is helemaal mijn ding en zit vol knipogen naar mijn dagelijkse leven! Elke print, ontworpen samen met het Blancheporte team, sluit volledig aan bij mijn verhaal! Het ontwerp van de cementtegels uit mijn woning in Roubaix, de klaproos die mijn favoriete bloem is, de tijd die Alexis en ik hebben doorgebracht in Berlijn, een portret van mezelf in seventies Poster Art-versie met alle kleine symbolen en geluksbrengers waar ik van hou…

Wat zijn je volgende projecten?

Met het label Marilyn Feltz zijn we erin geslaagd om onze stijl te bestendigen en we hebben veel geleerd dankzij de Franse confectie van onze collecties en het nauwe contact met onze ateliers en onze klanten in de winkel! Naast onze uitzonderlijke jurken willen we nu ook graag alledaagse collecties aanbieden, meer casual en toegankelijk qua prijs. Laat u verrassen door deze kleurrijke en levendige capsulecollectie. Laat de prints, motieven en kleuren spreken en geef uw dressing extra pit!

Background
Background
Deze artikelen zijn ook interessant voor u
Must-read! Zomerjurken: 5 modellen om dringend te shoppen
Must-read! Zomerjurken: 5 modellen om dringend te shoppen

Zomerjurken: 5 modellen om dringend te shoppen

Op zoek naar een nieuwe jurk om volop te genieten van het stijgende kwik? Korte jurk, lange jurk, gebloemde jurk, chique jurk… Onze lente-zomercollectie zit boordevol vrouwelijke juweeltjes, bedacht voor elk figuur van maat 36 tot 58. Uw kleerkast ...

Meer lezen...
Must-read! Welk badpak of bikini kiezen na een borstoperatie?
Must-read! Welk badpak of bikini kiezen na een borstoperatie?

Welk badpak of bikini kiezen na een borstoperatie?

Na een borstoperatie of mastectomie vereist het lichaam nieuwe aandachtspunten. Als u gaat zwemmen, voor medische redenen of gewoon voor het plezier, is de keuze van uw badpak of bikini belangrijk in uw genezingsproces en om de herstellende huid te b...

Meer lezen...
Must-read! Welke kleding past bij een curvy figuur?
Must-read! Welke kleding past bij een curvy figuur?

Welke kleding past bij een curvy figuur?

Een maatje meer is geen obstakel om er trendy bij te lopen: onze collectie is bedoeld om alle vrouwen te kleden van maat 36 tot 58. Als uw kleding goed zit en uw troeven mooi laat uitkomen, kan u voluit spelen met trends, kleuren en prints. Hier zijn...

Meer lezen...
Must-read! Welke bikini of badpak voor mijn figuur?
Must-read! Welke bikini of badpak voor mijn figuur?

Welke bikini of badpak voor mijn figuur?

De langverwachte zomer staat voor de deur… en dus steelt de damesbadmode 2024 de show voor een seizoen dat volledig in het teken staat van de zon! Zonnen in de tuin, genieten van het strand of het zwembad: stijl en comfort zijn een absolute must voor...

Meer lezen...
Must-read! Welke cadeautips voor Moederdag?
Must-read! Welke cadeautips voor Moederdag?

Welke cadeautips voor Moederdag?

Mama, mamsie, plusmama, schoonmama… Al deze vrouwen, die ons nauw aan het hart liggen en ons omringen met hun liefde, verdienen de mooiste attenties op Moederdag. Om hen een plezier te doen, is een onvergetelijk geschenk altijd welkom!...

Meer lezen...
Must-read! Hoe het damespak dragen?
Must-read! Hoe het damespak dragen?

Hoe het damespak dragen?

Het damespak is een echt modefenomeen en sinds enkele jaren niet meer uit het modebeeld weg te denken. Het kan op heel wat verschillende manieren worden gedragen, bijvoorbeeld chic of casual, om te passen bij elke stijl en elke gelegenheid. Maar hoe ...

Meer lezen...