Je dekbed kiezen

De vulling: natuurlijk of synthetisch?

De vulling isoleert door zo veel mogelijk lucht vast te houden. Hoe veerkrachtig de vulling, hoe beter ze isoleert. Ze kan samengesteld zijn uit natuurlijke of synthetische vezels.

Het natuurlijke dekbed

Authentiek en duurzaam comfort, heerlijk warm.

Samenstelling Dons en veertjes van niet-gedwangvoerde ganzen en eenden, wol of katoen.

Voordelen van dons en wol Aangeraden als je op zoek bent naar een warm, licht, veerkrachtig, comfortabel en themoregulerend dekbed. Hoe hoger het percentage dons (of wol), hoe beter het dekbed zal isoleren.

Voordelen van katoen Aangeraden als je op zoek bent naar een zacht, antistatisch en hypoallergeen dekbed. Katoen is hydrofiel, waardoor het heel gemakkelijk vocht absorbeert en afvoert. Ideaal voor wie veel zweet, voor warme streken of voor de zomer.

Onderhoudstips Chemisch reinigen voor dons en wol, machinewas voor katoen.

Goed om te weten

Goed onderhouden natuurlijke dekbedden werken de verspreiding van huisstofmijt niet in de hand, in tegenstelling tot wat wordt gezegd. Zelfs vochtig behoudt wol z’n thermoregulerende en isolerende eigenschappen om je lekker warm te houden.

Het synthetische dekbed

Authentiek en duurzaam comfort, heerlijk warm.

Samenstelling Vezels van 100% polyester. Holle vezels zorgen voor een betere luchtcirculatie en extrazacht dekbed.

Voordelen Aangeraden als je op zoek bent naar een isolerend, licht, veerkrachtig, hypoallergeen en vlot te onderhouden dekbed.

Onderhoudstips Machinewas op 40°C, trommeldrogen op gematigde temperatuur.

Goed om te weten Synthetische dekbedden zijn aangeraden voor wie allergisch is aan veertjes. Ze zijn hypoallergeen en verhelpen ook problemen gelinkt aan huisstofmijt.

Goed om te weten

De tijk kan gemaakt zijn van katoen, polykatoen of microvezelpolyester en houdt de vulling vast, zodat ze niet verloren gaat. Hoe dichter het weefsel van de tijk, hoe hermetischer en slijtvaster de tijk (batist, satijn).

De bestikking zorgt voor de gelijke en constante verdeling van de vulling en houdt ze ook mooi op haar plaats. Hoe dichter de bestikking, hoe beter de vulling op haar plaats wordt gehouden: de lijnenbestikking scoort daarbij standaard, terwijl de hexagonale of ruitenbestikking de vulling nog iets beter op haar plaats houdt.

De speciale behandelingen

Antihuisstofmijt, antibacterieel… Elke behandeling toegepast op de vulling of de tijk zorgt voor nog meer hygiëne en welzijn.

Microstop® is een hypoallergene, traceerbare en doeltreffende behandeling tegen huisstofmijt.

Proneem is een behandeling tegen huisstofmijt op basis van margosa-extract (Neemolie, 100% natuurlijk actief bestanddeel). Dit extract is afkomstig van de biologische landbouw, met Écocert certificatie.

Greenfirst® is een behandeling tegen huisstofmijt die extracten van etherische citroen-, lavendel- en eucalyptusolie bevat. ŒKO-TEX gecertificeerd en vrij van chemische fixeermiddelen en chemische actieve bestanddelen.

Hollofil Allerban® is een behandeling tegen schimmels, bacteriën en huisstofmijt van de polyestervezel (de afwerking). Enkel de Allerban® vezel is goedgekeurd door de allergologen van de ARCAA (Franse vereniging voor klinisch onderzoek op het gebied van allergologie en astmologie).

Bi-ome® is een duurzaam antibacteriële behandeling die garant staat voor een permanente bescherming en optimale hygiëne. Deze behandeling draagt zorg voor mens en milieu.

De warmte-indexen

Ons gamma dekbedden voldoet aan al je behoeften, ongeacht of je slaapkamer verwarmd is of niet. De warmte-indexen helpen je om het meest geschikte dekbed te kiezen.

Voor een verwarmde slaapkamer (ca. 20°C)

Voor een matig warme slaapkamer (van 18 tot 20°C)

Voor een niet-verwarmde slaapkamer (18°C en minder)

Het moduleerbare dekbed

(ook 4-seizoensdekbed genoemd) is samengesteld uit 2 dekbedden met een verschillend gewicht. Deze genieten dus van 2 aanvullende warmte-indexen en zijn onderling verbonden met lintjes of drukknopen. Op die manier kunnen ze samen of apart worden gebruikt in functie van het seizoen.

Onze partners

Om onze expertise extra kracht bij te zetten en u alleen het allerbeste te bieden, laten wij ons omringen door de beste partners.

Dacron® is een behandelde kwaliteitsvezel in spiraalvormig 3D-model, wat hem heel veerkrachtig en uiterst duurzaam maakt.

Ourson® staat garant voor materialen die werden geselecteerd voor hun slijtvastheid en superieure eigenschappen.

Topcool®, deze meerlagige vezels bevorderen de afvoer van vocht.

Quallofil®, kwaliteitsvezels in spiraalvorm om zo veel mogelijk lucht op te slaan. Ze zijn niet alleen hypoallergeen en bestand tegen inzakken, maar ook uiterst licht, heel warm en veerkrachtig.

STANDARD 100 by OEKO-TEX® is een wereldwijd gestandaardiseerd test- en certificeringssysteem. Vanuit het oogpunt van de consument draagt het op die manier bij tot een doeltreffende en verhoogde productveiligheid. De testcriteria en grenswaarden gaan veel verder dan de nationaal en internationaal geldende gegevens. Uitgebreide productcontroles en regelmatige bedrijfsaudits zorgen voor een blijvend bewustzijn voor een verantwoord gebruik van chemische stoffen.