Bedlinnen kiezen

Wat je moet weten over onze collectie

Het colombine® bedlinnen

Een ruim gamma effen kleuren
De effen kleuren zijn verkrijgbaar in een ruim palet. Ze kunnen apart worden gebruikt of onderling worden gemixt en gaan ook mooi samen met onze prints om de slaapkamer op te fleuren en een unieke sfeer te creëren.

Originele en exclusieve prints
Opvolgen van de trends, creëren van de prints, keuze van de kleuren… Het Colombine® bedlinnen wordt exclusief door onze stylisten bedacht, ontworpen en uitgewerkt.

XXL-afmetingen
Lange lakens (tot 325 cm), hoeslakens van 180 x 200 en 200 x 200 cm, dekbedovertrekken van 260 x 240 cm: je vindt makkelijk heel grote afmetingen die moeilijk ergens anders te krijgen zijn.

Onberispelijke kwaliteit en afwerkingen
Materialen met dicht weefsel, wasechte kleuren, verzorgde afwerkingen (dekbedovertrekken met brede instopstrook, kussenslopen met brede omslag)… Ons Colombine® bedlinnen is zo kwaliteitsvol dat we er 4 jaar waarborg op geven.

Ons overige bedlinnen

Een selectie van de beste fantasieprints
Om onze collectie te ontwikkelen, gaan we steeds op zoek naar nieuwigheden en innovaties op vlak van fantasieprints en nemen we al onze favorieten op in onze creaties.

Een doordachte prijs-kwaliteitverhouding
Zelfs voor lage prijzen blijft kwaliteit DE troef van Blancheporte. Na de keuze van het product zorgen we ervoor dat het materiaal en het weefsel beantwoorden aan onze kwaliteitseisen. Om je de beste prijzen te bieden, is ons bedlinnen ook verkrijgbaar in sets.

Welk materiaal te kiezen?

Van nature zacht textiel
Een fijn en dicht weefsel (57 draden/cm2) voor natuurlijk, zacht en slijtvast katoen dat past bij elk seizoen. Het staat garant voor een vormvaste stof die lang meegaat. Wasbaar tot 95°C.
Comfortabel, zacht en warm (160 g)
Zuiver geruwd katoen is comfortabel, zacht en warm, krimpt niet en behoudt z’n kleuren zelfs na talrijke wasbeurten. Ideaal tijdens de winter of voor een frisse slaapkamer. Wasbaar tot 60°C.
Een elegante look, een onberispelijk vallende stof
Dicht geweven satijn met fijne draden voor chic, soepel, licht glanzend en ultrazacht bedlinnen dat onberispelijk valt. Wasbaar tot 60°C.
Eindeloze zachtheid, wasechte kleuren
Dit batist met heel dicht weefsel op basis van kwaliteitskatoen is eindeloos zacht en buitengewoon slijtvast, heeft wasechte kleuren en gaat heel lang mee. Wasbaar tot 60°C.
100% natuurlijk en authentiek materiaal
Gewassen linnen ziet er ietwat gekreukt uit en krijgt hierdoor een verfijnd en trendy aspect. Het wordt wasbeurt na wasbeurt soepeler en zachter. Het is ook ademend en thermoregulerend en zorgt voor weergaloos slaapcomfort, ongeacht het seizoen. Wasbaar tot 40°C.
Uiterst trendy en ultazachte stof
Gewassen katoen is een bewust gepatineerde stof met licht gekreukt aspect en zachte touch, bijna als fluweel. Door deze behandeling wordt het dichte weefsel (57 draden/cm2) extra sterk. Wasbaar tot 40°C.
Zacht en lief voor de planeet
Dit katoen afkomstig van de biologische landbouw en geteeld zonder pesticiden, meststoffen of chemische producten draagt zorg voor de planeet en de mensen die het oogsten. Wasbaar tot 60°C.
Zacht en superrekbaar
Comfortabele, zachte en soepele katoenjersey is ongelooflijk rekbaar. Deze stof is ideaal voor hoeslakens: ze past zich perfect aan in functie van de matras en blijft goed zitten. Wasbaar tot 60°C.

Welke afmetingen te bestellen?

De afmetingen van de hoeslakens (26 cm diepe hoeken) zijn geschikt voor matrassen van 10 tot 20 cm dik. Kies voor dikkere matrassen voor hoeslakens met diepe hoeken (32 cm) of heel diepe hoeken (40 cm).

Controleer de maat van je dekbed voor je een dekbedovertrek bestelt.

<

1-persoonsbedden

Breedte x Lengte

Draw bedden

2-persoonsbedden

Breedte x Lengte

Draw bedden

De kussenslopen kunnen vierkant (40x40 cm, 63x63 of 65x65 cm) of rechthoekig (50x70 cm) zijn, met een omslag van 15 cm. In de afmetingen van de slopen zijn de stroken niet meegerekend. De peluwslopen (85x185 cm, 86x190 cm) zijn doorgaans iets langer dan het peluwkussen zelf.

Onderhoudsgids

Lees en volg de onderhoudssymbolen vermeld op het label van het product om alle eigenschappen van de stof te behouden.

Wassen in de machine toegelaten. Maximale wastemperatuur vermeld binnenin.

Enkel handwas is toegelaten.

Droogtrommel toegelaten. Maximale droogtemperatuur aangeduid door het aantal bolletjes. Doorkruist symbool: droogtrommel verboden.

Maximale strijktemperatuur aangeduid door het aantal bolletjes. Doorkruist symbool: strijken verboden.

  • We raden je aan om voor het allereerste gebruik je lakens te wassen volgens de onderhoudsinstructies.
  • Was alle elementen van eenzelfde bedlinnenset (laken, hoeslaken, dekbedovertrek en slopen) tegelijk zodat ze wasbeurt na wasbeurt hetzelfde aspect behouden.
  • Meng sombere of felle kleuren liever niet met pastelkleuren. Droogtrommel wordt afgeraden.

Trucjes: strijk linnen nog vochtig ; licht strijken voor polykatoen.