Roze oktober: allemaal samen tegen borstkanker

  • 28 september 2023
Octobre rose
Octobre rose

Borstkanker is een onderwerp dat ons het hele jaar bezighoudt, maar oktober is de gelegenheid om wat dieper in te gaan op de acties die worden georganiseerd en om het belang van screening onder de aandacht te brengen.

Sinds 2 jaar werken we samen met de vereniging Think Pink om er met u over te praten…

Octobre rose

Geld inzamelen om de Think Pink-box te financieren

Deze box wordt in alle erkende borstklinieken in België gratis aangeboden aan iedereen die wordt getroffen door borstkanker. Hij bevat alle nuttige, praktische en medische informatie over borstkanker: het Think Pink-boek, info over financiële ondersteuning, lotgenotengroepen, beweeg- en nazorgprojecten, enz.

Mensen met borstkanker vinden in deze box een antwoord op hun vele vragen. Op die manier moeten ze zelf niet op zoek naar informatie en kunnen ze kostbare tijd en energie besparen.

We wilden heel graag onze schouders zetten onder dit initiatief. In deze speciale boetiek zal gedurende de hele maand oktober voor elke aankoop € 1 worden overgemaakt aan de vereniging Think Pink. U kan hier ook een gift doen.

Naar de boetiek Meteen een gift doen

De Boetiek Roze Oktober van Blancheporte

De Boetiek Roze Oktober van Blancheporte bevat lingerie voor elke vrouw, postoperatieve lingerie en badmode, nachtkleding en ook een selectie cosmetica voor de gevoelige huid. Elke vrouw die van ver of dichtbij betrokken is, kan haar steentje bijdragen.

Octobre rose
Octobre rose

Sensibiliseren en screenen

De vereniging Think Pink nodigt u ook uit om deze gids voor zelfonderzoek te raadplegen, om eventuele eerste symptomen te leren herkennen en kennis te maken met preventieve maatregelen die alles kunnen veranderen. Een gids om zorgvuldig bij te houden en te delen met anderen.

Guide de l’autopalpation
Download de gids voor zelfonderzoek
Octobre rose

étoile Laten we ook dit jaar de handen in elkaar slaan om te strijden tegen borstkanker. étoile

Deze artikelen zijn ook interessant voor u
Must-read! Welk badpak of bikini kiezen na een borstoperatie?
Must-read! Welk badpak of bikini kiezen na een borstoperatie?

Welk badpak of bikini kiezen na een borstoperatie?

Na een borstoperatie of mastectomie vereist het lichaam nieuwe aandachtspunten. Als u gaat zwemmen, voor medische redenen of gewoon voor het plezier, is de keuze van uw badpak of bikini belangrijk in uw genezingsproces en om de herstellende huid te b...

Meer lezen...
Must-read! Hoe een sjaaltje te dragen in stijl?
Must-read! Hoe een sjaaltje te dragen in stijl?

Hoe een sjaaltje te dragen in stijl?

We gaan elke dag op zoek naar nieuwe manieren om meer verantwoorde mode te ontwerpen. We zijn dan ook heel trots om u deze collectie katoenen sjaaltjes, vervaardigd in het Franse Roubaix (Hauts-de-France), voor te stellen. De productie gebeurt gaande...

Meer lezen...