Welke mantel te dragen deze winter?

Damesparka goudkleurig met kap omkeerbaar lusjestricot lange mouwen loszittend model niet duur - Blancheporte

Welke mantel te dragen deze winter?

Parka, duffelcoat, trench, gewatteerde jas of rechte mantel… Het is nooit te vroeg om uw wintergarderobe klaar te maken en vooral de mantel te kiezen waarin u zich de hele winter warmpjes zal induffelen. Wacht er niet te lang mee… De selectie is beperkt en als de mooiste items de deur al uit zijn, moet u met tegenzin dat dikke seizoensitem kiezen dat ons enkele maanden lang op de voet zal volgen!

Welk model u ook kiest, uw wintermantel moet vooral goed zitten, mooi omhullen en perfect op maat zijn om de kou een halt toe te roepen. Voor de rest heeft u vrij spel voor de keuze van modellen, materialen, kleuren en stijl! Modetips nodig? Hier volgt de selectie trendy wintermantels van onze stylisten.

Bekijk de mantels

De caban: een vaste waarde

De caban, overgewaaid uit de marine, is niet meer weg te denken uit de damesgarderobe. Met z’n tijdloze elegantie en onberispelijke stijl staat deze mantel garant voor een maximum aan stijl voor een miniprijsje. Blancheporte biedt hem aan in sobere kleuren boordevol klasse: camel, zwart of pied-de-poule voor een sterk grafisch effect.

Waar we van houden bij deze caban voor dames: z’n dubbele knoopsluiting, met of zonder kap, z’n reverskraag en z’n mooie lengte.

Te dragen met de caban: een jeans is z’n trendy match bij uitstek, maar hij gaat ook heel mooi samen met uw geklede broeken en kokerrokken.

Bekijk de mantels

Ieders favoriet: de gewatteerde jas

Zowel qua comfort als bescherming tegen de kou steekt de gewatteerde jas er met kop en schouders bovenuit! Hij is niet langer alleen voor jongeren weggelegd: sinds enkele seizoenen hebben ook dames, jong en oud, hem een plaatsje gegeven in hun garderobe. De stylisten hebben z’n proporties herwerkt om te komen tot goed zittende en elegante modellen. Oversized gewatteerde jas, korte of lange gewatteerde jas… hij gaat geen enkele stijl uit de weg!

Waar we dol op zijn bij deze mantel: z’n originele kantje en het volledige kleurengamma waarmee we onze winterlooks kunnen verwennen.

Te dragen met de gewatteerde jas: alles. Hij gaat vlot samen met uw comfy outfits (jeans, broek, legging, snowboots) en geeft ook iets strengere outfits een ongedwongen twist.

Bekijk de mantels

De weekendmantel: de parka

De parka, die doet denken aan Siberische winters, heeft op enkele jaren tijd zijn weg naar de urban mode gevonden. Hij liet de militaire kleurencodes en het eeuwige kaki achter zich om in te zetten op vrolijke winterkleuren: marine, bordeaux, beige. Met of zonder imitatiebont zorgt de parka voor een instant gevoel van warmte en comfort.

Wat we leuk vinden aan de parka: zijn mooi omhullende volume en vernuftige details (kap, dubbele sluiting, aangetrokken mouwen tegen de kou, voering).

Te dragen met de parka: trek voor een boswandeling uw oude jeans en laarzen aan. In de stad zoekt hij dan weer liefst het gezelschap van uw meest vrouwelijke outfits op. Een mooie sjaal en geklede handtas maken het plaatje helemaal af.

Bekijk de mantels
Damesduffelcoat donkergrijs lang met kap imitatiebont lange mouwen gevoerd niet duur - Blancheporte

De tijdloze mantel: de duffelcoat

De duffelcoat doet aan het eind van de XIXe eeuw z’n intrede in Engeland om vervolgens door de officieren van de Royal Navy te worden opgepikt voor z’n lengte en omhullende aspect. En het zijn nog steeds die eigenschappen die ons hart sneller doen slaan, naast z’n Parijse gesofisticeerde kantje uit de sixties… Dit wintericoon, nu eens braafjes en dan weer eerder punk, weet steeds te verrassen met z’n perfecte model.

Waar we van houden bij de duffelcoat: de omhullende kap, de diepe zakken en de sluiting van boven tot onder om de barre winterkou te trotseren.

Te dragen met de duffelcoat: hoge laarzen en een rok tot boven de knie voor een vleugje seventies of een korte jurk. Een mooie broek in trendy velours en een paar leren derby’s voor een toch niet zo brave look.

Bekijk de mantels

De mantel van het jaar: de fluffy mantel (of teddy of mantel in lusjesstof)

De mantel in lusjesstof, streelzacht, in wol en even aangenaam als een warme chocolademelk in hartje winter, kiest resoluut voor zachtheid. Met zijn aspect van pluche/imitatiebont heeft hij alles van een mantel die doet verlangen naar de kou. Dankzij hem krijgt u meer dan ooit zin om de vriestemperaturen te trotseren! Dit seizoen kiest hij voor een schapenvachtkleur of marineblauw om de traditionele codes schaakmat te zetten.

Waar we helemaal wild van zijn bij de mantel in lusjesstof: zijn aaibare karakter en weergaloze comfort die hij te danken heeft aan zijn uitvoering in wol.

Te dragen met de mantel in lusjesstof: we besteden extra aandacht aan de volumes om niet te lijken op een reuzegrote teddybeer. Bij voorkeur met een legging of een slimjeans en boots met hakken. Een fijne stola rond de nek en een klein handtasje mogen niet ontbreken…

Bekijk de mantels
Damesmantel met ruitjes oversize lange mouwen kraag met een revers niet duur - Blancheporte

De mantel waar iedereen mee staat: de oversized mantel

Maximodel, maxistijl! Deze herfst-winter gaan we ook overstag voor de oversized of wijde mantel… Wijd en met een lengte tot halfweg de dijen, zodat hij aanvoelt als een echte cocon. Het is een buitengewoon polyvalent model dat past bij heel wat outfits en de koude wintertemperaturen perfect trotseert…

Waar we van houden bij de oversized mantel voor dames: zijn omhullende model dat elk silhouet flatteert…

Te dragen met de wijde mantel: blijf weg van oversized items om niet te verdwijnen onder de lagen. Zet in op een rechte jeans of een korte rok en mocassins voor een chique, preppy look.

En u, welke mantel draagt u deze winter?

Bekijk de mantels
Deze artikelen zijn ook interessant voor u
Must-read! Welke pyjama voor de winter?
Must-read! Welke pyjama voor de winter?

Welke pyjama voor de winter?

Onze winterpyjama voor dames is ideaal om koude nachten te trotseren, zowel om te slapen als om gewoon wat te ontspannen thuis. Bij Blancheporte geven we de voorkeur aan warme en comfortabele pyjama’s en onze collectie nachtkleding zit boordevol juwe...

Meer lezen...
Must-read! Hoe een wijde broek dragen?
Must-read! Hoe een wijde broek dragen?

Hoe een wijde broek dragen?

Dan is een wijde broek net wat u nodig hebt! Dit elegante en veelzijdige model gaat met al uw outfits samen en is verkrijgbaar van maat 34 tot 56. Onze stylisten delen hun beste tips om ze trendy te dragen, met een selectie speciaal voor Kleine lengt...

Meer lezen...
Must-read! Wat aan te trekken voor de eindejaarsfeesten?
Must-read! Wat aan te trekken voor de eindejaarsfeesten?

Wat aan te trekken voor de eindejaarsfeesten?

De eindejaarsfeesten zijn een sleutelmoment waar we echt naar uitkijken. Nochtans speelt elk jaar dezelfde vraag: wat aan te doen voor de eindejaarsfeesten? Of het nu voor Kerstmis of Nieuwjaar is, het blijft een heikele kwestie… Onze experts hebben ...

Meer lezen...
Must-read! Welke accessoires bij een trui-jurk?
Must-read! Welke accessoires bij een trui-jurk?

Welke accessoires bij een trui-jurk?

De trui-jurk is een klassieker in de damesgarderobe: we houden van haar elegantie en zijn helemaal weg van haar comfort. Qua stijl is het zo dat de juiste accessoires het verschil kunnen maken. Om u te inspireren, zijn hier alvast enkele ideetjes om ...

Meer lezen...
Must-read! Welke jurk met een maatje meer?
Must-read! Welke jurk met een maatje meer?

Welke jurk met een maatje meer?

Een jurk kiezen met een maatje meer is vooral een kwestie van zelfvertrouwen en welzijn. Er zijn geen regels: kort, lang, met stroken, met motieven, kleurrijk… de beste tip is om te kijken naar uw troeven! Onze collectie zit boordevol modellen van ju...

Meer lezen...
Must-read! Wanneer is Black Friday 2024 bij Blancheporte?
Must-read! Wanneer is Black Friday 2024 bij Blancheporte?

Wanneer is Black Friday 2024 bij Blancheporte?

De Black Friday deals, wat is dat? Black Friday (letterlijk Zwarte Vrijdag) komt uit de Verenigde Staten. Het is een commercieel event dat plaatsvindt de vrijdag na Thanksgiving (de vierde donderdag van november). Black Friday betekent traditioneel ...

Meer lezen...