Missie zero waste: van de keuken tot de badkamer

  • Quentin, Woning redactie
  • 05 augustus 2022 Quentin, Woning redactie
Afdekhoesje voor voeding in groene stof, goedkoop - Blancheporte - Upcycling collectie
Paars wasbaar reinigingsdoekje in katoen met tasje, goedkoop - Blancheporte - Upcycling collectie

Blancheporte stelt haar derde Upcycling-collectie voor!

Onverkochte producten een tweede leven geven en tegelijk onze klanten vertrouwd maken met nieuwe, ecologisch verantwoorde praktijken: een missie die we ter harte nemen en waar we seizoen na seizoen in blijven verdergaan. Na een eerste collectie die in het teken stond van kleine (en grote) reizen met Flavia Redouin Inneco van studio Tessigraphes en een lijn boxershorts voor hem en haar met La Vie est Belt, stellen we u nu graag ons derde geüpcyclede project voor.

Bekijk de collectie
Blauwe gematelasseerde opbergtas voor make-up, goedkoop - Blancheporte - Upcycling collectie

Een Upcycling-collectie met het oog op zero waste

Bij deze nieuwe Upcycling-collectie draait alles om nieuwe gewoontes die we beetje bij beetje toepassen bij ons thuis, en dan vooral in de keuken en de badkamer. Nog meer tricks voor twee woonruimtes met een hoog potentieel, voor een meer ecologisch dagelijks leven met respect voor onze planeet door minder gebruik van plastic en meer besparingen.

Ook deze keer werkten we samen met de talentvolle ontwerpster Flavia Redouin Inneco en met het Plateau Fertile van Roubaix (regio Hauts-de-France), waar alle producten werden in elkaar gezet en genaaid.

Bekijk de collectie

Een zero waste keuken

Op basis van ons onverkochte Huislinnen heeft Flavia nieuwe, vernuftige en mooie producten ontworpen voor een meer verantwoorde keuken, elke dag opnieuw. De brood- en stokbroodtas om naar de bakker te gaan, de schotelhoes om uw gerechten af te dekken, het broodjeszakje voor de lunchpauzes op kantoor… Ze werden stuk voor stuk bedacht en ontworpen voor voedingscontact om uw gerechten veilig mee te nemen en te beschermen, en tegelijk het gebruik van plastic te vermijden.

Bekijk de collectie
Wasbaar wasdoekje met print, goedkoop - Blancheporte - Upcycling collectie

Ecologisch verantwoorde gebaren voor de badkamer

Naast de keuken heeft Flavia ook onze badkamer aangepakt. Van herbruikbare make-uppads ontworpen met een kant in zachte badstof over praktische opbergmandjes tot tandenborstelhoesjes: deze nieuwe Zero Waste collectie biedt u al het nodige om een meer duurzame badkamer in te richten.

Gaan we samen voor meer zero waste in huis? 😉

Bekijk de collectie
Deze artikelen zijn ook interessant voor u
Must-read! Hoe de wintersolden voorbereiden?
Must-read! Hoe de wintersolden voorbereiden?

Hoe de wintersolden voorbereiden?

Daar gaan we!!! Vanaf 3 januari slaat de wintersoldengekte toe in België en op uw favoriete site. Damesmode, herenmode, lingerie, woning, schoenen, accessoires… Alle rubrieken doen mee met de Solden en winterpromoties: onze kleding en ons bedlinnen...

Meer lezen...
Must-read! Ideetjes voor uw kerstgeschenken
Must-read! Ideetjes voor uw kerstgeschenken

Ideetjes voor uw kerstgeschenken

Welk kerstgeschenk cadeau doen? Hoe iemand blij maken? Dat is de vraag die iedereen zich stelt wanneer de eindejaarsfeesten er zitten aan te komen: er is dan ook geen beter moment om onze geliefden te verwennen. Blancheporte verzamelde heel wat cre...

Meer lezen...
Must-read! Welke natuurlijke materialen voor bedlinnen?
Must-read! Welke natuurlijke materialen voor bedlinnen?

Welke natuurlijke materialen voor bedlinnen?

Bedlinnen staat sinds 1806 centraal binnen onze collecties. Dekbedovertrekken, hoeslakens, kussenslopen, bedsets... Bedlinnen maakt volledig deel uit van ons dagelijkse leven. Effen bijpassende items, exclusieve items gecreëerd door onze stylisten, e...

Meer lezen...