Blancheporte x Lulu la Nantaise: een collectie in retrostijl

  • Louise, Mode redactie
  • 11 februari 2022 Louise, Mode redactie
Collectie dames- en herenkleding en huislinnen in jaren 80-retrostijl, goedkoop | Blancheporte x Lulu la Nantaise

een tiptop collab!

Wie nieuw seizoen zegt, zegt ook nieuwe, exclusieve samenwerkingen met een gastartiest… Dit jaar hebben we Lulu la Nantaise ontmoet, een talentvolle illustratrice van wie iedereen instant happy wordt! Samen hebben we een capsulecollectie met mode- en woningitems gecocreëerd die recht uit de jaren ’80 lijkt te komen… Een trendy, ietwat retrogetinte limited edition die ons hart sneller doet slaan. Maar wie gaat er eigenlijk schuil achter deze gepassioneerde creatieveling? Antwoorden hieronder.

Ontdek de samenwerking

Wie gaat er schuil achter Lulu la Nantaise?

Een jong meisje van 42 jaar dat vaak heeft gereisd en zowat overal heeft gewoond, om vervolgens 12 jaar geleden terug naar Frankrijk te komen 🙂 Een mama van een jongetje van 8 die van thuis uit werkt en plezier beleeft in wat ze doet.

Sinds wanneer ben je aan de slag als illustratrice?

Ik ben maar laat met illustreren begonnen, in 2018. Ik ben altijd grafisch ontwerpster geweest (en nog veel andere dingen daarvoor). Dat jaar heb ik het geluk gehad om te worden vertegenwoordigd door mijn agent, Virginie. Dat heeft mijn verlangen om enkel nog te leven van illustreren aangewakkerd. Ik ben er voluit voor gegaan en heb beslist om enkel nog dat te doen.

Van waar komt je passie voor kleur en dat tikkeltje humor dat jou typeert?

Mijn ouders, hun ouders voor hen, en de generatie nog daarvoor waren fotografen. Ik denk dat ik van kleins af aan ben ondergedompeld in de wereld van beeld. Die voorliefde voor kleuren heb ik van mijn moeder, die niets liever deed dan het huis decoreren en zich kleden zoals het haar uitkwam, waarbij motieven en kleuren steeds volop werden gemixt! De humor en woordspelingen heb ik, geen twijfel mogelijk, allemaal geleerd van mijn vader. Ook nu nog stuurt hij me sms’jes met woordspelingen die ik zou kunnen illustreren!

Interview Lulu la Nantaise | Blancheporte x Lulu la Nantaise
Veelkleurige keukenschort met zak in het midden van 100% katoen, goedkoop | Blancheporte x Lulu la Nantaise
Praktische, oranje isotherme drinkles in inox met inhoud 500 ml, goedkoop | Blancheporte x Lulu la Nantaise
Grijs T-shirt voor heren met retrogetinte bliksemprint, goedkoop | Blancheporte x Lulu la Nantaise
Praktisch, verstelbaar heuptasje in zwart en wit, goedkoop | Blancheporte x Lulu la Nantaise
Bleached jeansjasje voor dames in oversized model met opstaande kraag, goedkoop | Blancheporte x Lulu la Nantaise

Waardoor laat jij je beïnvloeden? Waar haal je inspiratie?

Mijn inspiratie haal ik uit retroreclames, het werk van Saul Bass en Savignac. Ik hou ervan wanneer de illustratie en tekst één zijn. Over het algemeen hou ik van sterk grafische dingen met een duidelijke boodschap.

Je hebt 14 000 volgers op Instagram. Hoe ga je om met je community?

Ik ben erg geflatteerd dat veel mensen me volgen op Instagram en soms uit mijn lood geslagen door sommige berichten die ik ontvang. Veel mensen laten me weten dat de illustraties hen goed doen en dat ze er soms de hele dag op zitten te wachten (op mijn post). Ik ontvang zelfs geschenken van sommige volgers.

Set van 4 pins met regenboog-, bliksem-, ijshoorn- en “ça boume”-motieven, goedkoop| Blancheporte x Lulu la Nantaise

Hoe verliep je samenwerking met ons merk? Het contact met onze teams?

Alle klanten zijn cool, en ik heb enkel positieve ervaringen. MAAR ik moet toegeven dat de samenwerking supergoed verlopen is. De teams stonden voor me klaar en ik mocht vrij ontwerpen. Het was zeker niet zomaar een bestelling afronden! Ik heb van ideeën kunnen wisselen met elk van jullie, los van de “klant/dienstverlener” relatie. Er was veel waardering en dat doet goed.

Wat denk je van deze capsulecollectie die we hebben gecocreëerd? Past ze bij jou?

Ik heb een zwak voor vroeger… En ik krijg vaak te horen dat mijn werk eerder bij de jaren ‘50/60 past. Dus, overgaan naar de jaren ’80 was echt wel een uitdaging. Ik heb snel ingezien dat ik mezelf geen druk moest opleggen en dat jullie er van bij het begin alle vertrouwen in hadden. Het is een groot voordeel om te werken vol zelfvertrouwen. Ze past helemaal bij mij omdat ik er heb ingestopt wat ik wou: illustraties en tekst! Ik heb mijn kleuren mogen kiezen. Dus ja, deze collectie staat me op het lijf geschreven!

Collectie kleding voor dames en heren met retro-inspiratie uit de jaren ’80, goedkoop | Blancheporte x Lulu la Nantaise
Veelkleurige keukenschort met zak in het midden van 100% katoen, goedkoop | Blancheporte x Lulu la Nantaise

Bracht deze sprong naar de jaren ’80 herinneringen naar boven? Vertel er ons alles over!

Het was inderdaad ook genieten om herinneringen op te halen. Het was leuk om het tijdperk waarin ik ben opgegroeid in de praktijk te kunnen brengen. Die periode ken ik uiteindelijk het best!

Je favoriete uitdrukking van toen?

Die die ik heb gekozen voor de samenwerking: “Sensass”. Enkel al door het luidop te zeggen, krijg ik meteen het beeld van een glitterlegging, een discobal en rolschaatsen! Ik vind dit woord tegelijk chic en maf!

Ontdek de samenwerking
Veelkleurige keukenschort met zak in het midden van 100% katoen, goedkoop | Blancheporte x Lulu la Nantaise
Deze artikelen zijn ook interessant voor u
Must-read! Op naar een meer verantwoorde mode
Must-read! Op naar een meer verantwoorde mode

Op naar een meer verantwoorde mode

Houden van mode en er tegelijk een meer duurzame twist aan geven, dat kan. Onze creators en designers gaan elke dag opnieuw op zoek naar oplossingen voor een meer eco-verantwoorde mode die creatief omspringt met nieuwe en hernieuwbare grondstoffen. H...

Meer lezen...
Must-read! Welke beha na een borstoperatie?
Must-read! Welke beha na een borstoperatie?

Welke beha na een borstoperatie?

Met een jarenlange expertise als lingeriespecialist op zak en oog voor de verlangens van onze klanten hebben we een gamma postoperatieve beha’s ontwikkeld.   Onze klanten met borstkanker en de ontmoeting met specialisten waren voor ons een drijfveer ...

Meer lezen...
Must-read! Welke laarzen voor brede kuiten?
Must-read! Welke laarzen voor brede kuiten?

Welke laarzen voor brede kuiten?

Wie winter zegt, zegt laarzen! Alleen is het met brede kuiten niet altijd eenvoudig om het juiste paar te vinden. Bij Blancheporte is het onze missie om schoenen te maken voor elke vrouw, ongeacht uw vormen en maten. Onze schoenexpertes delen dan ook...

Meer lezen...
Must-read! Welke schoenen te dragen met een jurk?
Must-read! Welke schoenen te dragen met een jurk?

Welke schoenen te dragen met een jurk?

en we maar niet genoeg! Lang of kort, in bohemian stijl, chic of grafisch… We dragen ze het hele jaar door en bij elke gelegenheid. Wanneer we een jurk dragen, spelen de schoenen een belangrijke rol als finishing touch: ze maken uw look helemaal af e...

Meer lezen...