De collab met een vernieuwende insteek

  • Louise, Mode redactie
  • 07 oktober 2020 Louise, Mode redactie

Onlangs hebben we kennis mogen maken met het geëngageerde en solidaire La Vie est Belt. Uit de ontmoeting met dit bedrijf is een cocreatie ontstaan die we heel graag aan u voorstellen: een lijn boxershorts 2.0 voor hem en haar, gemaakt van ons geüpcyclede bedlinnen! De collectie, volledig gemaakt in de regio Hauts-de-France et met liefde genaaid in het Plateau Fertile in Roubaix, getuigt van een mooi staaltje samenwerking tussen Blancheporte voor de styling en Hubert Motte voor de productie.

Zin om meer te weten te komen?
Ontmoeting met Hubert Motte en zijn merk,
La Vie est Belt.

La Vie est Belt is jouw merk sinds 2017… Hoe is het ontstaan? Waar staat het voor?

Het is het merk van iedereen die wil meewerken aan een betere wereld! 🙂 Het is ontstaan na een eerste werkervaring als productingenieur en een avontuur in Colombia. Ik hield ervan om producten te maken en wilde dit beroep een eigen, meer zinvolle twist geven! Ik ben ervan overtuigd dat onze wereld meer ecologische oplossingen en solidariteit nodig heeft. Bij La Vie est Belt vertrekken we van bestaande materialen en maken we nieuwe producten met de hulp van lokale partners uit de buurt. We proberen op ons niveau onze maatschappij iets meer «Belt», of eerder «Belle», te maken!

Upcycling collectie heren-dames la vie est belt

Hoe ziet het dagelijkse leven van een jonge ondernemer als jij eruit?

Elke dag is anders en net dat vind ik zo leuk! Mijn dagen zijn gevuld met heel wat verschillende ontmoetingen, taken en ervaringen. Op die manier leer ik voortdurend bij en dat zie ik elke dag opnieuw als een verrijking!

Bruine upcycling boxershort heren-dames
Groene upcycling boxershort heren-dames met vogelprint
Roze en paarse upcycling boxershort heren-dames
Blauwe upcycling boxershort heren-dames

Wat deed je voor je merk werd opgericht?

Ik volgde een alternerende opleiding, verdeeld over mijn school in Rijsel (59), mijn leerbedrijf in Sallanches (74) en mijn afstudeerproject in Bogota (Colombia) 🙂

Waar komt je passie voor het product vandaan?

Die is er al van toen ik nog klein was, denk ik. Maar toch is het mijn eerste werkervaring die me echt heeft doen beseffen welke passie ik had voor het product: creativiteit ten dienste van het concrete!

Welke opleiding heb je gevolgd?

Ik ben afgestudeerd als ingenieur aan het ICAM, een algemene ingenieursschool. Ik heb ervoor gekozen om deze cursus te volgen via de leertijd, waardoor ik de kans heb gekregen om, in combinatie met studeren, 3 jaar te werken als ingenieur binnen de Decathlon-groep.

Hoe heb je deze cocreatie met Blancheporte aangepakt?

Het was een gelukkig toeval, door onze locatie! Tourcoing is voor ons allebei onze thuisbasis. Blancheporte is gekend voor z’n gamma’s huislinnen, onder andere, en wij voor het opwaarderen van materialen tot modeaccessoires. De rest kwam vanzelf!

Wat wist je te verrassen/verbazen/blij te maken tijdens je samenwerking met Blancheporte?

Ik ben blij dat ik zinvol mag samenwerken met een baanbrekende en meer dan gevestigde groep. Verrast was ik ook, door de leuke combinaties van lakens die het ontwerpteam van Blancheporte ons heeft voorgesteld!

Jij hebt de productie van de boxershorts in goede banen geleid, hoe ging dat?

Het waren vooral Benoit en Stephanie, onze partners van het Plateau Fertile! Het ging heel goed, vooral ook omdat het hier, in tegenstelling tot wat we gewoon waren, ging om het opwaarderen van hele reeksen gelijkaardige lakens en overtrekken, wat het werk makkelijker maakt.

Hubert Motte
Hubert Motte

Heureux d’avoir travaillé avec nous ?

🙂 Yes !

Heb je nog projecten in gedachten of gepland met je merk La Vie est Belt?

We hebben er heel wat, we moeten gewoon de tijd vinden en prioriteiten stellen! 🙂

Deze artikelen zijn ook interessant voor u
Must-read! Trendy in T-shirt
Must-read! Trendy in T-shirt

Trendy in T-shirt

Voor een casual of chique look mag het T-shirt niet ontbreken in onze zomergarderobe. Effen, bedrukt, gekleurd, met lange of korte mouwen… mogelijkheden genoeg voor zowel een casual als een elegante stijl. Vraagt u zich af hoe er trendy bij te lopen ...

Meer lezen...
Must-read! Hoe een dameshemd dragen?
Must-read! Hoe een dameshemd dragen?

Hoe een dameshemd dragen?

Het dameshemd is een must-have voor de dressing. In katoen of linnen, effen of gestreept… Het is verkrijgbaar in heel wat verschillende versies en de combinatiemogelijkheden zijn echt eindeloos, om er bij elke gelegenheid stijlvol en trendy bij te lo...

Meer lezen...
Must-read! Nachtmode: de comeback van seersucker
Must-read! Nachtmode: de comeback van seersucker

Nachtmode: de comeback van seersucker

De warme temperaturen komen eraan. Het ideale moment om dikke stoffen links te laten liggen en volop te kiezen voor fris en licht met de comeback van seersucker. Dit mooie materiaal staat garant voor zachtheid en kwaliteit: aangenaam om te dragen en ...

Meer lezen...
Must-read! Hoe bereid je je voor op de zomeruitverkoop?
Must-read! Hoe bereid je je voor op de zomeruitverkoop?

Hoe bereid je je voor op de zomeruitverkoop?

Daar gaan we!!! Vanaf 1 juli slaat de soldengekte opnieuw toe in België en op uw favoriete site. Damesmode, herenmode, lingerie, woning, schoenen, accessoires… Alle rubrieken doen mee met de Solden en zomerpromoties: de nieuwigheden onder de kleding...

Meer lezen...