Hoe Blancheporte onverkochte items een tweede leven geeft?

  • Louise, Mode redactie
  • 25 maart 2020 Louise, Mode redactie
Blauwe omvormbare upcycling rugzak

Met het oog op een steeds meer verantwoorde en maatschappelijke aanpak, hebben we een capsulecollectie met tassen gecreëerd op basis van onze onverkochte items.

Dankzij dit project, opgestart in het kader van Metropool Rijsel 2020, Wereldhoofdstad Design, hebben we kennis kunnen maken met upcycling, of hoe nieuwe materialen worden gerecupereerd om ze een nieuwe bestemming te geven.

Blauwe upcycling laptoptas
Upcycling weekendtas in jeans

Een
BEVLOGEN
collectie

Premier voyage, Périples urbains, Sur le Départ… voor elke verplaatsing wat wils. Een voor een producten die innoverend zijn qua vorm, vernuftig qua gebruik en mooi om naar te kijken.

Blauwe katoenen upcycling kimono

Een
TOEGEWIJDE
designer

Textieldesigner Flavia Redouin Inneco van studio Tessigraphes is erg begaan met recyclage. Ze heeft elk artikel uit de collectie uitgetekend en ontworpen.

Flavia Redouin Inneco
Matières
Matières

Een mix
VAN
MATERIALEN

Bedlinnen, jeans, gewassen linnen, boutis… Flavia heeft uit onze onverkochte items heel wat inspirerende materialen gehaald. Het leer is afkomstig van de Belgische ambachtelijke leerlooierij Radermecker. Het gaat over onbewerkte, plantaardig gelooide leersoorten die na verloop van tijd een mooi patina krijgen.

Production locale

EEN
LOKALE
PRODUCTIE
die
werkgelegenheid
heeft gecreëerd

De productie vond plaats in het Plateau Fertile in Roubaix, een textielcollectief dat z’n schouders zet onder innoverende projecten. Vier personen hebben voltijds aan ons project gewerkt.

Validation citoyenne

Goed bevonden
door
BURGERS

Via Sia Habitat, een belangrijke speler binnen de sociale huisvesting in regio Hauts-de-France, hebben burgers ons hun kijk op de ontwikkelde modellen gegeven.

Het opzet?
De collectie aftoetsen aan het doel dat ze voor ogen heeft.

Wasbare upcycling make-up pads

We zijn zo trots om deze capsulecollectie voor te stellen en met u te delen! Een gemeend dankjewel aan al onze partners.

De collectie zal eind april worden tentoongesteld in het Couvent des Clarisses in Roubaix in het kader van Metropool Rijsel 2020, Wereldhoofdstad Design.

Design
Deze artikelen zijn ook interessant voor u
Must-read! Hoe de wintersolden voorbereiden?
Must-read! Hoe de wintersolden voorbereiden?

Hoe de wintersolden voorbereiden?

Daar gaan we!!! Vanaf 3 januari slaat de wintersoldengekte toe in België en op uw favoriete site. Damesmode, herenmode, lingerie, woning, schoenen, accessoires… Alle rubrieken doen mee met de Solden en winterpromoties: onze kleding en ons bedlinnen...

Meer lezen...
Must-read! Hoe een sjaaltje te dragen in stijl?
Must-read! Hoe een sjaaltje te dragen in stijl?

Hoe een sjaaltje te dragen in stijl?

We gaan elke dag op zoek naar nieuwe manieren om meer verantwoorde mode te ontwerpen. We zijn dan ook heel trots om u deze collectie katoenen sjaaltjes, vervaardigd in het Franse Roubaix (Hauts-de-France), voor te stellen. De productie gebeurt gaande...

Meer lezen...
Must-read! Roze oktober: allemaal samen tegen borstkanker
Must-read! Roze oktober: allemaal samen tegen borstkanker

Roze oktober: allemaal samen tegen borstkanker

Borstkanker is een onderwerp dat ons het hele jaar bezighoudt, maar oktober is de gelegenheid om wat dieper in te gaan op de acties die worden georganiseerd en om het belang van screening onder de aandacht te brengen. Sinds 2 jaar werken we same...

Meer lezen...