Het Standard 100 by Oeko-tex® label: wat is dat?

  • Quentin, Woning redactie
  • 16 oktober 2019 Quentin, Woning redactie
Oeko-Tex

Bij Blancheporte leggen we u graag in de watten. Daarom heeft een groot deel van onze bedlinnenproducten het Standard 100 by Oeko-Tex® label. We leggen u in detail uit wat dat precies inhoudt!

Oeko-Tex
Oeko-Tex

Een label bedacht voor u en uw gezondheid

Het Standard 100 by Oeko-Tex® label staat garant voor stoffen die niet schadelijk zijn voor de huid en de gezondheid. Deze stoffen vormen met andere woorden geen enkel gevaar voor u en met het label bent u er zeker van dat het volledige product helemaal veilig is.

Dit certificaat, bewijs van kwaliteit en betrouwbaarheid, werd gecreëerd door een onafhankelijk controle-instituut goedgekeurd door de Oeko-Tex® vereniging. Omdat we u graag alleen het allerbeste bieden, onderwerpen we onze producten vrijwillig aan deze buitengewoon strenge test.

Voor elk product moeten meer dan 100 controlecriteria worden gerespecteerd en worden meer dan 300 stoffen getest en geanalyseerd. Onder toepassing van een nauwkeurig, strikt en veeleisend lastenboek wordt het volledige product grondig doorgelicht. Als het conform wordt bevonden, krijgt het het Standard 100 by Oeko-Tex® label.

Om steeds aan de wensen van de consument tegemoet te komen, is het Standard 100 by Oeko-Tex® label maar één jaar geldig en worden de vereiste criteria om het te verkrijgen elk jaar bijgesteld door de Oeko-Tex vereniging.

Onze inzet en onze verantwoordelijkheid: uw welzijn

We kozen voor het Standard 100 by Oeko-Tex® label omdat de toekenningscriteria veel verder gaan dan de geldende reglementeringen. Omdat bedlinnen in contact komt met de huid, zorgen we er liefst voor dat het geen bron van allergieën, irritaties of ongemakken voor u vormt.

Om betrouwbaar textiel aan te bieden, kiezen we voluit voor transparantie en veiligheid. Voor ons staat u centraal: uw noden en uw comfort zijn van het allergrootste belang bij het ontwerpen en uitwerken van onze producten.

Oeko-Tex
Deze artikelen zijn ook interessant voor u
Must-read! Hoe houdt u uw huis warm tijdens de winter?
Must-read! Hoe houdt u uw huis warm tijdens de winter?

Hoe houdt u uw huis warm tijdens de winter?

Het kwik zakt tot ver onder nul, de wind voelt ijzig aan en onze handschoenen en winterjassen liggen al klaar … De winter is in het land en laat zich duidelijk voelen. De koude leidt tot een heuse garderobewissel en ook onze woning heeft alle baat bi...

Meer lezen...
Must-read! Hoe beddengoed te onderhouden?
Must-read! Hoe beddengoed te onderhouden?

Hoe beddengoed te onderhouden?

Bij Blancheporte weten we dat nachtrust van het allergrootste belang is. Daarom stellen onze woningexperts elk jaar hun knowhow tot uw dienst, door u de best mogelijke selectie beddengoed aan te bieden tegen toegankelijke prijzen....

Meer lezen...
Must-read! Blancheporte: steeds meer verantwoorde collecties
Must-read! Blancheporte: steeds meer verantwoorde collecties

Blancheporte: steeds meer verantwoorde collecties

We vinden het belangrijk om wat ons nauw aan het hart ligt te beschermen en ons steentje bij te dragen aan een gezondere wereld. Daarom zijn we non-stop op zoek naar nieuwe manieren om meer verantwoorde collecties te ontwerpen, speciaal voor onze moo...

Meer lezen...