<< RETURN

Achter de schermen van de Collecties Woning

Vandaag nodigen we op de blog Juliette, Collectie-ontwerpster Woning bij Blancheporte, uit om ons te vertellen over haar werk als ontwerpster van de collecties Linnengoed.


De ontwerpster Huislinnen ontwikkelt en denkt de lijnen uit

De ontwerpster Huislinnen ontwikkelt en denkt de lijnen uit van linnengoed assortimenten die ons interieur aankleden. Ze is verzot op de huisinrichting, volgt nauwkeurig de woningtrends op, is nieuwsgierig van aard en heeft een scherp oog. In samenwerking met de stylistes creëert ze eigentijdse collecties en kiest de kleuren uit die u morgen in huis wil hebben.

van linnengoed assortimenten die ons interieur aankleden. Ze is verzot op de huisinrichting, volgt nauwkeurig de woningtrends op, is

nieuwsgierig van aard en heeft een scherp oog. In samenwerking met de stylistes creëert ze eigentijdse collecties en kiest de kleuren uit die u morgen in huis wil hebben.

Juliette, wat maakt deel uit van
het beroep van een Collectie-ontwerpster?

Ik analyseer de markt en de trends om aan onze klanten trendy artikelen
aan te bieden die overeenstemmen met hun behoeften.

Ik werk nauw samen met de leveranciers om de producten en de toekomstige collecties uit te werken. Stijl staat voorop maar niet alleen dat. Ik ben erg gespitst op de kwaliteit van de producten die we op de markt brengen. Dit houdt dus de keuze van de partnerleverancier in, alsook de gebruikte materialen, de aangebrachte afwerkingdetails. Ik werk dus in teamverband met de afdeling kwaliteit. Onze doelstelling is het aanbieden van een exclusief product van goede kwaliteit, voor een steeds betaalbare prijs.

 

Waarom heeft u voor de linnengoedsector gekozen?

Inrichting en textiel hebben mij altijd aangetrokken. Net als de mode volgt de woning de trends op die elk seizoen veranderen. Het universum van de woning is zeer uitgebreid, en behelst een grote variëteit van artikelen: bedlinnen, plaids, kussens, gordijnen, tafellakens… en natuurlijk ook de materialen. Tegenwoordig is er een reëel verlangen om zich goed thuis te voelen en dat gaat gepaard met de inrichting van het interieur. Het is een zeer rijk en boeiend werkdomein.

Wat zijn uw inspiratiebronnen?

Ik inspireer me op Pinterest of door de shoppingsessies in tal van decoratiewinkels die wij in Londen of Parijs plannen. Ook professionele beurzen zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie. Ik speur naar alles wat nodig is voor de woning in de ruimste zin van het woord, niet alleen het linnengoed. Vele concepten innoveren vandaag met originele decoratieve artikelen, creatief textiel…
We moeten ook aandacht hebben voor de opkomende prêt-à-porter trends, want de trends van de woning houden verband met de invloeden van de kleding wat motieven en kleuren betreft.

 

Wat is de gouden regel voor het ontwerpen van een collectie?

Een nieuwe collectie moet rijk zijn aan stijl, kleuren en motieven. Ik wil een uitgebreid assortiment van bedrukt bedlinnen aanbieden om al onze klanten tevreden te stellen.

 

Wat is de gouden regel voor het ontwerpen van een collectie?

Een nieuwe collectie moet rijk zijn aan stijl, kleuren en motieven. Ik wil een uitgebreid assortiment van bedrukt bedlinnen aanbieden om al onze klanten tevreden te stellen.

Wanneer weet men dat een motief klaar is?

Een artikel is voltooid wanneer het motief in balans is en de kleuren aangepast zijn aan de initiële gekozen trend.

Welk deel verkiest u in dit beroep?

Waakzaam zijn voor alle trends en het zoeken naar motieven die onze klanten zullen bekoren.

 
 

Wat heeft de Collectie Lente-Zomer 2018 in petto?

Een collectie van bonte kleuren en motieven met combinaties van marineblauw, cedergroen, koraaltinten met toetsen van geel en turkoois. Vier sterke thema’s komen dit seizoen naar voren: het overvloedige exotisme, de marine spirit met blauwe schakeringen, bloemrijke romantiek en de gipsy inspiratie, opgesmukt met Azteekse motieven die steeds erg in trek zijn.

Er is voor elk wat wils!

 
X