<< RETURN

Ontwerper met hart en ziel: Corinne Devroux

Vandaag nodigen we Corinne Devroux,

Directrice van de Collecties Blancheporte, uit om ons te vertellen over de nieuwigheden Lente‑Zomer 2018.

Hallo Corinne Devroux, als u de collectie van Blancheporte in 3 woorden zou samenvatten?

Creatie, emotie, inspiratie. Dit jaar hebben we overigens onze Collectie getekend met ons credo: ontwerper met hart en ziel.

Wat betekent deze handtekening?

Dit is de aanspraak op wat wij vandaag in onze collecties doen en wat wij als aankoopervaring aan onze klanten aanbieden. De waarmerking van onze dagdagelijkse activiteiten, van onze passie.

Creatie, want Blancheporte is een team van creatievelingen in alle stadia van onze collecties: stylistes, designers en samenstellers werken kleding- en decoratielijnen uit door de trends op de markt te spotten en ze daarna aan te brengen voor onze klanten. Ze inspireren zich op de trendboeken en adviezen van stijlbureaus. Ze speuren naar en ontdekken de nieuwigheden die onze klanten zullen aanspreken.

Morfo-experts en designers knippen de kledingstukken uit voor een perfecte pasvorm in alle maten. En wanneer we modecollecties van maat 38 tot 58 uitwerken, moeten we creatief en gedurfd zijn.

Emotie, dat is het werk van de grafische ontwerpers, art directors en fotografen die de artikelen in scène zetten. Dat zijn de makers van de afbeeldingen EN opwekkers van emotie. Het gevoel dat de klant zal hebben bij het aantrekken van dat jurkje, of wanneer ze haar interieur pimpt met een print die we voor haar hebben ontworpen.

Inspiratie, een belangrijk onderdeel van dit creatieprocédé, wordt gevoed door de samenwerking van Blancheporte met haar klanten, blogsters en ontwerpsters om Capsulecollecties te creëren. Wij openen nieuwe horizonten.

De schouders worden verder mooi ontbloot voor ons grootste plezier en strikjes accentueren manchetten en kragen…

Sinds 2 jaar kunnen onze klanten hun look tot in de puntjes afwerken met onze Schoenencollectie, de finishing touch die ze waardeert, want een schoen is niet zomaar een accessoire.

Vandaag de dag put de vrouw haar look ideeën uit onze collecties, maar ook uit tijdschriften, op sociale netwerken, op straat… en die eigent ze zich op een persoonlijke manier toe. De mode legt zijn dictaten niet langer op, het is de klant die zich de mode eigen maakt. Blancheporte reikt haar een zorgenvrije garderobe aan, met eindeloze variaties om aan al haar modeverlangens te voldoen.

Wat is nieuw op modegebied dit seizoen?

De lente-zomermode van Blancheporte is gefundeerd op levensvreugde, durf en sprankeling. De grootste trends van het seizoen: gedestructureerde strepen, verwassen en faience blauw, en ook Isla Bonita rood en de felle kleuren van Buenos Aires, uitgesproken aanwezig in onze collecties. Modedetails boordevol fantasie: vichy, borduursels, stroken, bewerkte rugaccenten, en natuurlijk, zoals altijd, kant, alsook gewaagde, asymmetrische modellen en uiteraard alle goede basics herzien in nieuwe kleuruitvoeringen.

Blouses en bloesjes zetten verfijnde details in de kijker en spelen in op sensualiteit. Macramés volgen de folk stijl, zo trendy deze zomer.

De lingeriecollectie is ook verrijkt met nieuwigheden…

Ja, op aanvraag van onze klanten ontwikkelen wij doorheen de jaren steeds meer uitgebreide collecties Lingerie en Badkleding. We werken een collectie uit met rijkelijke details in een ruime matenkeuze, voor alle vrouwen die zich goed in hun vel voelen en die zich zonder complexen willen verwennen met verfijnde lingerie, ongeacht hun lichaamsbouw.

Onze lijnen rijmen feilloos met uniek kantwerk en borduursels, door ons uitgedacht, en pittige kleurengamma’s. Lingerie is leuk, efficiënt EN elegant, een winnend trio dat vrouwen vooropstellen.

Voor de woning, hoe vindt Blancheporte zichzelf elk jaar opnieuw uit?

Ook hier spotten onze samenstellers en stylistes de catwalks en luisteren ze naar de adviezen van de stijlbureaus. Tegenwoordig zijn de mode- en decoratiecombinaties erg in trek. We houden ervan onze bedset te vernieuwen, we mixen de kleuren voor meer effect, we doorbreken de gebruikelijke normencodes. Onze klant is het al geruime tijd gewoon om ons uitgebreide aanbod van effen kleuren en motieven te matchen. Beter dan wie dan ook combineert ze en vindt ze haar eigen interieur opnieuw uit. Dit seizoen zal ze thuis de hygge, shaby of tropische levensstijlen kunnen creëren waar alle tijdschriften trots op zijn..

Hoe evolueren de collecties in de loop van het seizoen?

Blancheporte vernieuwt zich doorheen het hele seizoen door exclusieve collecties op de site te presenteren. Mini-series die de mode- en decotrends op de voet volgen, een herziene garderobe die deze creativiteit weerspiegelt die ons dierbaar is.

Ontwerper met hart en ziel zijn is een lijfspreuk die ons elke dag aanspoort.

X